Kilpailuohjeet

Tapahtumapaikan osoite:

Kokkomaentie 2, 40270 Palokka

Lähtö

Lähtö tapahtuu yhteislähtönä kello 11:00 Saarenmaan koulun edustalta. Tähtisarjaan ilmoittautuneet lähtöryhmityksen etuosaan ja kuntosarja välittömästi Tähtisarjan taakse. Joukkoa vetää alkumatkalla muutama moottoripyörä sekä johtoauto.

Välinevaatimukset

Välinevaatimuksia kypärän käyttöpakon lisäksi ei ole, suosittelemme maastopyörän tai cyclocross – pyörän käyttämistä. Koska kyseessä on yhteislähtö, aerotankoja (nojatanko) ei saa käyttää. Sähköpyörille ei ole omaa sarjaa eikä sähköpyörällä ajanutta ei palkita mikäli sijoittuu palkintosijoille.

Ryhmässä ajaminen

Ryhmässä ajaminen maantiellä sekä maastossa on oma taiteenlajinsa. Noudattamalla muutamia perussääntöjä ajaminen on kaikille turvallista ja hauskaa.

* aja suoraan, kiemurtelematta.
* vältä äkkinäisiä kiihdytyksiä ja jarrutuksia.
* osoita mahdolliset yllätykset tai vaarat muille ryhmässä ajaville

Suuntamerkit näytetään käännyttäessä. Hidastaminen (risteys, rengasrikko jne.) osoitetaan nostamalla käsi pystyyn. Kierrä este riittävän kaukaa, että takaa tulevat näkevät paremmin kierrettävän esteen.

Liikennejärjestelyt

Reitillä on liikenteenohjaajia ohjaamassa osallistujia ja muuta liikennettä. Ellei liikenteenohjaus muuta osoita, vastaantulevan liikenteen kaistalle poikkeaminen on ehdottomasti kielletty. Pysy aina omalla kaistalla tai sen pientareella. Reitti on pitkä ja tiestöltään, liikenteeltään ja maastoltaan hyvin vaihtelevaa. Ole varuillasi ja luota ensisijassa omiin aisteihisi. Liikenteenohjauksesta huolimatta yllättäviä tilanteita voi aina tulla eteen. Reitillä on liikenteenohjaajien lisäksi kylttiohjaus. Reittikarttaan kannattaa tutustua. Järjestäjät eivät voi taata, että ennakkoon asetetut reittikyltit pysyvät paikoillaan.

Ohitustilanteet

Osa reitistä on ’singletrack’ ajouraa. On siis lähes varmaa, että jonoja syntyy. Muista takaa tulevat ja jätä mahdollisuuksien mukaan tilaa ohitukseen, vaikka hetkeksi polun sivuun siirtymällä. Ennen ohitusta varoita ohitettavaa kertomalla kummalta puolelta aiot ohittaa. Kiitos on aina mukava kuulla, kun on saanut reilusti tietä.

Lähtö 2. kierrokselle ja maali

Toiselle kierrokselle Tähtisarjassa kuljetaan maalialueen kautta. Maaliviiva sijaitsee Saarenmaan koulun pihalla. Maali ja ajanotto pysyvät paikanpäällä kunnes kaikki ovat saapuneet maaliin tai varmistus keskeyttämisestä on saapunut. Järjestäjän toimesta reitti käydään läpi välittömästi tapahtuman jälkeen. Ilmoita kilpailukansliaan jos matkasi jää kesken!

Kunnioita yksityisyyttä

Tapahtuman reitille on lupa vain tapahtumapäiväksi. Reitti kulkee paikoin pihapiirien läpi, joten yksityisyyden kunnioitus on erittäin tärkeää, myös reitillä harjoiteltaessa. Näin varmistamme tapahtuman jatkon tulevaisuudessakin. Alueen asukkaat ja maanomistajat ovat tärkeä tukijajoukko reipashenkiselle tapahtumallemme.

PYYDäMME VäLTTäMääN RATSUTALLIN ALUEEN LäPI KULKEMISTA MUUTOIN KUIN TAPAHTUMAPäIVäNä HEVOSILLE AIHEUTUVAN HäIRIöN VUOKSI

Löytötavarat

Voit toimittaa löydöt ja tiedustella löytötavaroita tapahtumakanslialla 18:00 asti tapahtumapäivänä, ilman omistajaa jäänet löytötavarat toimitetaan Jyväskylän poliisin löytötavaratoimistolle tapahtumaa seuraavan viikon aikana.

Pysäköinti

Varaa aikaa pysäköintipaikan löytämiseen. Saarenmaan koulun parkkipaikka on osittain suljettu. Osallistujille on varattu pysäköintipaikkoja koulun jalkapallokentältä. Pysäköinti on ilmaista. Noudata paikalla olevan henkilökunnan ohjeita